Δημοτική Βιβλιοθήκη Μαλεβιζίου

Νέα δωρεά βιβλίων για τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Μαλεβιζίου

27 Φεβρουαρίου, 2013

Τετάρτη, 27 Φεβρουαρίου 2013
Συνεχίζονται οι δωρεές βιβλίων για τη δημιουργία της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Μαλεβιζίου.

Ειδικότερα, αντιπροσωπεία του Ροταριανού Ομίλου Ηρακλείου «Νίκος Καζαντζάκης» στα πλαίσια του προγράμματος καταπολέμησης του αναλφαβητισμού και ενίσχυσης της εκπαίδευσης «ΓΝΩΣΗ» που εφαρμόζει, επισκέφτηκε το δήμαρχο Μαλεβιζίου Κώστα Μαμουλάκη και παρέδωσε βιβλία για την ενίσχυση της υπό δημιουργίας Δημοτικής Βιβλιοθήκης.

Πρόκειται για ένα σημαντικό σύνολο βιβλίων, ποικίλης φύσεως και αντικειμένου, τα οποία ανήκουν κυρίως στις κατηγορίες της Ιστορίας, της Λογοτεχνίας, των Ταξιδιωτικών Οδηγών και των Λεξικών. Σημαντικά είναι λόγου χάρη τα έργα κλασσικής, ελληνικής και ξένης λογοτεχνίας, της Λαογραφίας, οι μελέτες για το έργο του Καζαντζάκη, οι μαθητικές εγκυκλοπαίδειες, καθώς και η πλήρης σειρά του σημαντικού πολύτομου Αγγλοελληνικού Λεξικού των Γιαννακόπουλου και Σιαρένου. Τα παραχωρούμενα βιβλία του Ροταριανού Ομίλου «Ν. Καζαντζάκης» συνιστούν ένα σημαντικό και δυσεύρετο σύνολο βιβλίων, το οποίο προστίθεται στο γενικό σύνολο των μέχρι σήμερα παραχωρούμενων βιβλίων, που θα αποτελέσουν τον πυρήνα της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Μαλεβιζίου.

Ο δήμαρχος Μαλεβιζίου Κώστας Μαμουλάκης, σε δηλώσεις του ευχαρίστησε τον Πρόεδρο και τα μέλη του Ομίλου για την ευγενική δωρεά τους και τόνισε: «Μας συγκινεί ιδιαίτερα η εμπιστοσύνη που φορείς και φυσικά πρόσωπα δείχνουν στις προσπάθειες που καταβάλλουμε για την πολιτιστική αναβάθμιση του τόπου μας. Η δημιουργία της Δημοτικής Βιβλιοθήκης ήταν μια από τις προτεραιότητες μας η πρώτη δωρεά βιβλίων της οικογένειας του αείμνηστου Μανόλη Δουλγεράκη, μας έκανε να επιταχύνουμε ακόμα περισσότερο τις διαδικασίες λειτουργίας της. Παράλληλα όμως, άνοιξε έναν κύκλο δωρεών που μας συγκινεί ιδιαίτερα. Αισιοδοξώ ότι οι πράξεις αυτές θα βρουν κι άλλους μιμητές, θα ακολουθήσουν πολλές ακόμα δωρεές και σύντομα το Μαλεβίζι θα μπορεί να υπερηφανεύεται για τη Δημοτική του Βιβλιοθήκη».

Τελευταία τροποποίηση: 18 Νοεμβρίου, 2019

Top